Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Volg ons

Image Alt

Over ons

Route du Nord is een gratis toegankelijk, nomadisch festival dat jaarlijks een vierdaags totaalprogramma biedt van beeldende kunst, performance theater en live-muziek.

Beoogd wordt om deze disciplines met elkaar te verbinden: Performances en muziekoptredens die tussen de kunstwerken plaatsvinden en elkaar versterken.
Route du Nord ontstond in 2006 als een informele atelierroute op en rondom het Zwaanshals in het Oude Noorden. Leegstaande renovatiepanden werden ingericht als tijdelijke galeries. Door het succes hiervan sloten ook steeds meer gevestigde galeries en winkeliers zich aan. Route du Nord heeft zo een aandeel in de huidige culturele bloei van het Oude Noorden. Het verhuisde zelf, bij een toenemend gebrek aan lege panden, naar ZOHO Rotterdam.

Laagdrempeligheid en vernieuwing blijven belangrijk voor het groeiende evenement dat onder andere reisde langs De Hofpoort (2015) en de Gevangenis Noordsingel (2016). Sinds 2017 kreeg het voorlopige beschikking over de uitgestrekte loods aan de Vijverhofstraat 25.